Isoleren? Chape? Bel +32 11 96 48 73

Premies voor vloer- en dakisolatie in Vlaanderen


In Vlaanderen kunt u aanspraak maken op verschillende premies voor de isolatie van uw vloer en dak. Deze premies zijn bedoeld om energetische renovaties te stimuleren en helpen de kosten van de isolatiewerken te drukken. De specifieke voorwaarden en bedragen kunnen echter verschillen.

Netbeheerder Fluvius

De netbeheerder Fluvius biedt een premie voor zowel vloer- als dakisolatie:

  • Vloerisolatie premie: De premie voor vloerisolatie bedraagt in 2024 €6 per m². Het isolatiemateriaal moet een Rd-waarde hebben van minstens 2,0 m²K/W.
  • Dakisolatie premie: De premie voor dakisolatie bedraagt in 2024 €4 per m² voor een doe-het-zelf installatie en €8 per m² voor een installatie door een aannemer. Het isolatiemateriaal moet een Rd-waarde hebben van minstens 4,5 m²K/W.

Totaalrenovatiebonus

Indien u binnen een periode van 5 jaar investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, kunt u in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Deze bonus wordt bovenop de individuele premies toegekend en varieert tussen de €1250 en €4750.

Verbeteringspremie

De verbeteringspremie is een premie van de Vlaamse overheid voor eigenaren die hun woning willen verbeteren of uitbreiden. Ook voor de isolatie van uw vloer en dak kunt u deze premie aanvragen. De precieze bedragen en voorwaarden van deze premie kunnen echter verschillen.

Belastingvermindering

Tot slot is er ook een belastingvermindering voor energiebesparende maatregelen. Deze vermindering bedraagt 30% van het factuurbedrag, met een maximum van €3100.

Let op: de voorwaarden en bedragen van deze premies kunnen jaarlijks wijzigen. Controleer dus altijd de meest recente informatie op de websites van de betreffende instellingen.

Neem voor hulp bij het aanvragen van premies voor vloer- en dakisolatie vrijblijvend contact op met Isospray. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies en een duidelijke offerte.

Premie aanvragen

Om isolatiepremies aan te vragen kunnen particulieren terecht op de website mijnverbouwpremie.be. Dit is het officiĆ«le online platform van de Vlaamse overheid waar je de premies kunt aanvragen.

Houd er rekening mee dat de facturen die nodig zijn voor de aanvraag niet ouder mogen zijn dan 27 maanden (2 jaar en 3 maanden). Dit is van toepassing als je de premie tussen 1 oktober en 31 december 2022 aanvraagt.

Vindt u het aanvraagproces ingewikkeld of heeft u hulp nodig? Bij Isospray staan we klaar om u te begeleiden bij het aanvragen van uw isolatiepremie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Contactinformatie Isospray:

  • Adres: Centrum-Zuid 1511 - 3530 Houthalen-Helchteren (BE) 
  • Telefoonnummer: +32 11 96 48 73
  • E-mail: info@isospray.be
  • Website: Isospray

Vergeet ook niet om onze openingsuren op onze website te checken voor een bezoek aan onze winkel.

Meest recent

Laat geen warmte meer ontsnappen
uit uw portemonnee​​​​​​​

ontdek meerContacteer Ons

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?