Isoleren? Chape? Bel +32 11 96 48 73

Kan een vloer verzakken door PUR vloerisolatie?


Laat je geen fabeltjes wijsmaken, door PUR isolatie kan geen vloer verzakken. Isospray vertelt je waarom.

De kracht van PUR isolatie


Een vakkundig aangebrachte vloerisolatie in gespoten PUR is uiterst stabiel en zeer vormvast. Denk maar aan het dashboard van een wagen of een surfplank: deze zijn eveneens gemaakt uit polyurethaan en zullen nooit ofte nimmer vervormen. 

De plaatsing van PUR


PUR vloerisolatie wordt in verschillende lagen aangebracht, waarbij er wachttijden worden gerespecteerd. Door de respectering van die wachtijden zal de PUR isolatie slechts minimale krimp vertonen. 

Wist je trouwens dat vloerisolatie in gespoten PUR een draagvermogen heeft van ±150 000 kg/m² (wat gas gedragen gelijk aan of hoger dan 150kpa betreft)?
Ter vergelijking: gefabriceerde isolatieplaten hebben een maximaal draagvermogen hebben van 1500 kg/m². PUR vloerisolatie is dus veel sterker.

De oorzaak van vloerverzakking


Er zijn al gevallen geweest waarbij de vloeren verzakt zijn tot zo’n 10mm. Bij onderzoeken door het WTCB is echter gebleken dat de vloerisolatie in de meeste gevallen helemaal niet de oorzaak was. Vaak waren het de volgende gebreken die deze vloerverzakkingen tot gevolg hadden:
  • Het ontbreken of plaatsen van onvoldoende uitzettingsvoegen in de dekvloer. Hierdoor ontstaan thermische spanningen waardoor grote krachten werken op de dekvloer en aan de randen.
  • Vloerisolatie in PUR die werd aangebracht door niet of onvoldoende gekwalificeerd personeel. Hierdoor kunnen te dikke isolatielagen per keer worden aangebracht, waardoor de stabiliteit van de vloerisolatie te min wordt.
Wil je meer weten over PUR isolatie? Contacteer Isospray.

Meest recent

Laat geen warmte meer ontsnappen
uit uw portemonnee​​​​​​​

ontdek meerContacteer Ons

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?