Isoleren? Chape? Bel +32 11 96 48 73

Ontdek waarom EPS isolatie een top isolatiemateriaal is


Ken jij EPS isolatie al? Dit is zeer bekend en herkenbaar isolatiemateriaal door zijn witte of zwarte bolletjesstructuur. Ontdek waarom jij moet kiezen voor EPS isolatie voor jouw vloer, muur of dak.

Wat is EPS isolatie?


Iedereen herkent EPS aan zijn witte of zwarte bolletjesstructuur. Deze bolletjes zijn gevuld met 98% lucht en slechts 2% polystyreen om de lucht op zijn plaats te houden. EPS is dus in feite “verpakte lucht”. De lambdawaarde van droge stilstaande lucht bedraagt 0,024 W/mK. De lambdawaarde van EPS bedraagt ongeveer 0,035 W/mK. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Door deze eigenschap is EPS zeer goed bruikbaar in isolatiechape. De korrels maken de isolatiechapes niet alleen licht, doch vooral thermisch goed isolerend.
EPS isolatie of isolatiechape 150: 0,052 W/mk – +- 150 kg/m³
EPS isolatie of isolatiechape 200: 0,059 W/mk – +- 200 kg/m³
EPS isolatie of isolatiechape 250: 0,069 W/mk – +- 250 kg/m³

Afhankelijk van het type EPS korrel, gerecycleerd of nieuw, en de hoeveelheid cement die gebruikt wordt als bindmiddel kan het soortelijk gewicht zeer sterk laten variƫren. Dit gewicht is recht-evenredig met de druksterkte maar omgekeerd evenredig met de thermische isolatie.

Isospray werkt enkel met nieuwe EPS korrels met een korrelgrootte van 2,5 tot 3,5 mm gemiddeld. Deze gelijkmatige korrelverdeling en het gegeven dat de korrels 100 % rond zijn, maakt dat een perfecte isolatiechape kan worden bekomen met veel minder cement, doch met voldoende hoge mechanische eigenschappen.

EPS absorbeert warmte


De EPS parels voorkomen warmteverlies. De korreltjes op zich fungeren als warmte-absorbeerder. Het isolerend vermogen is tot 20 % hoger. Door het lager benodigde gewicht aan cement als bindmiddel is de warmtegeleiding eveneens lager, waardoor de thermische eigenschappen spectaculair verbeteren.

Het isoleren van de vloeren zal ongetwijfeld voor meer leefcomfort zorgen zowel in de winter als in de zomer. Bovendien krijgt uw woning een onmiddellijke objectieve meerwaarde in geval van verkoop of schatting. Uw woning zal een gunstigere beoordeling krijgen op het EPC.

Hoe wordt EPS gemaakt?


EPS vloerisolatie wordt aangemaakt op de werf met behulp van aangepaste machines voor het eigenlijke aanmaken en het verpompen van isolatiemortel. We mengen water, cement, kleefstof en EPS korrels in de juiste dosering in een voormenger. Hierbij wordt geen zand toegevoegd, om de negatieve invloed ervan op de isolatiewaarde te vermijden.

Wil jij ook EPS isolatie voor jouw project? Contacteer Isospray voor de mogelijkheden.

Meest recent

Laat geen warmte meer ontsnappen
uit uw portemonnee​​​​​​​

ontdek meerContacteer Ons

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?